Pia: "Skönt att få en förklaring till min eviga trötthet"

Pia, 61, driver eget företag som jurist och arbetar långa dagar. På sin fritid föredrar hon skidåkning på vintern och segling på sommaren. Ibland är det svårt att få jobbet att gå ihop med det aktiva liv hon skulle vilja leva.

– Jag vet att jag jobbar för mycket, det har jag alltid gjort, säger Pia och skrattar. Men jag försöker motionera så ofta jag kan, speciellt nu när både jag och kroppen börjar bli äldre.

Orolig för att bli sjuk

För Pia är det viktigt att hålla koll på hälsan och hon vill inte oroa sig för den. Med stigande ålder känns det viktigt att regelbundet göra en hälsokontroll.

– Jag är nog lite hypokondrisk, jag börjar noja över att jag kanske håller på att bli sjuk - eller redan har blivit sjuk - och så kan jag inte sluta tänka på det förrän jag tar tag i det.

Trötthet som inte släpper

Efter en lång period av extra mycket jobb upplevde Pia en trötthet som inte ville ge med sig. Hon kände sig håglös, hade svårt att känna glädje och blev inte piggare trots att hon vilade.


– Jag kände att jag var tvungen att kolla upp det. Jag gick in på nätet och sökte någon form av effektiv provtagning. Jag valde Svensk Provtagning som verkade enkelt och flexibelt, det passade mig och mitt hektiska schema. Jag kunde välja var jag ville ta proverna och jag valde en mottagning nära kontoret. Jag cyklade dit tidigt en morgon. Provtagningen gick väldigt smidigt.

Detta test valde Pia

Läs mer

Hälsa Premium

19951795 kr
Läs mer

Problem med sköldkörteln

Pias testresultat kom redan efter någon dag och visade att hon hade ett högt TSH-värde. vilket kan innebära att man har ett underskott av hormoner, en process som styrs av sköldkörteln. En läkare hade kommenterat värdet och gav rekommendationer.


– Mina värden låg över det normala, vilket kunde vara anledningen till tröttheten jag upplevt. Trots att mitt resultat hade avvikelser var det otroligt skönt att äntligen få en förklaring till mina symtom. Tillsammans med läkare kan jag nu hålla koll på mina värden och förebygga framtida problem.

Hälsokontroll i förebyggande syfte

För Pia och hennes stressiga vardag var det värdefullt att kunna göra en hälsokontroll online och slippa stå i vårdkö och vänta på en tid. Samtidigt tycker hon också att hon fått en liten tankeställare kring livet.


– Jag mår bra och lever väldigt sunt, men testresultatet fick mig att inse att jag nog måste ta det lite lugnare. Jag ska hålla koll på mina värden genom att göra fler tester framöver, men jag ska också försöka unna mig lite mer ledighet. Kanske hela sommaren, avslutar Pia och skrattar.

Svensk Provtagning, 2020

Våra populäraste hälsokontroller:

Läs mer

Hälsa Bas

795715 kr
Läs mer
Läs mer

Hälsa Stor

14951345 kr
Läs mer
Läs mer

Hälsa Premium

19951795 kr
Läs mer

Frågor? Kontakta oss!

Behöver du hjälp?
Ställ din fråga så svarar vi dig så fort vi kan.