Emelie, 34: ”Jag ville veta att jag åt rätt, för att bli av med mina magproblem”

När någonting känns fel i kroppen, kan det vara skönt att kolla upp det. Men ibland är det frustrerande med långa väntetider och svårt att få klara besked. Trebarnsmamman Emelie har hittat en lösning, som ger viktiga svar kring hur hon faktiskt mår i kroppen

Emelie, 34, har alltid haft träning som ett stort intresse. Hon bor i Åkersberga med man och tre barn och försöker så gott hon kan att hitta tid i vardagen till löpning, yoga och styrketräning. Men livet blir stressigt ibland och det påverkar kroppen, något som Emelie märkte när magen plötsligt började krångla. 

- Jag fick problem med magen och visste inte riktigt vad det berodde på, så jag provade att ändra min kost på olika sätt, till exempel att äta mindre kolhydrater, berättar hon.

Ville se kroppens reaktion

En kostomläggning kan göra skillnad på flera sätt och Emelie kände att hon ville ha lite koll på hur det påverkade kroppen, för att inte dra på sig andra problem. Hon valde därför Svensk Provtagning, som är en möjlighet att testa sin hälsa och få vissa svar på hur kroppen mår på insidan.

- Det kändes som ett enkelt och smidigt sätt att snabbt få lite kontroll över min egen kropp, utan att behöva belasta primärvården med min oro. Det är tillräckligt många som köar för att få hjälp och jag ville varken ta någons tid eller vänta onödigt länge på svar.

Enkelt att hitta provtagningsställe

Efter att ha läst på om hur det skulle gå till, valde hon Hälsokontroll Kvinna, ett omfattande test för flera av kroppens organ, vitamin- och mineralnivåer samt blodkroppar. Hon letade upp närmsta provtagningsställe, som faktiskt bara låg 70 meter bort och gick dit direkt för att göra testet.

- Att ta ett blodprov är aldrig speciellt kul, men jag tycker att det gick förvånansvärt snabbt och smärtfritt. När man varit gravid tre gånger blir man dessutom van att klara av sånt som kanske inte är jättekul, säger Emelie och skrattar. 

Testa hälsan nu

Läs mer

Hälsa Premium

19951696 kr
Läs mer

Testresultatet gav värdefulla svar

- Jag blev riktigt förvånad när jag fick svar samma dag. I många fall får man gå och oroa sig rätt länge innan man får veta hur man mår, men det här gick verkligen jättesnabbt.

Emelies testresultat visade att hon hade låga värden när det gällde vissa ämnen, vilket var mycket värdefullt i hennes vilja att äta rätt. Tack vare testet, kunde hon enklare lägga till eller utesluta saker i sin kost och på så vis få mer ordning på magen. 

Idag mår hon bättre och genom att göra ett nytt test med jämna mellanrum, kan hon enkelt hålla koll på hur hon mår på insidan.

- Jag är verkligen tacksam att jag hittade Svensk Provtagning. Det känns skönt att jag har kontroll på min egen hälsa, eftersom jag kan göra ett test och få värdefull information. 

- Ofta kommer svaren samma dag, ibland dagen efter, men överlag väldigt snabbt. Om resultaten visar någon större avvikelse, blir man dessutom alltid ombedd att uppsöka läkare, så det känns både tryggt och seriöst.

Ett test för att stilla oron vid graviditet

Emelie tycker att alla som har funderingar kring sin egen hälsa borde göra ett test. Själv önskar hon till exempel att möjligheten hade funnits när hon väntade barn. 

- När jag var gravid var jag orolig för precis allt och upplevde att jag inte alltid fick gehör för min oro hos läkaren. Om jag hade kunnat göra ett test och kolla upp sådant jag nojade över, så hade jag garanterat känt mig mycket lugnare.

- En hälsokontroll via blodprov är ett snabbt och bra sätt att få information om vad som händer i kroppen, helt enkelt. Jag kommer absolut att göra fler tester, avslutar Emelie.

Svensk Provtagning, 2020

Våra populäraste hälsokontroller:

Läs mer

Hälsa Bas

795676 kr
Läs mer
Läs mer

Hälsa Stor

14951271 kr
Läs mer
Läs mer

Hälsa Premium

19951696 kr
Läs mer

Frågor? Kontakta oss!

Behöver du hjälp?
Ställ din fråga så svarar vi dig så fort vi kan.