Mikael: "Jag ville veta om jag var så hälsosam som jag trodde"

Mikael, 50 år, lever ett aktivt liv med hälsan i fokus. När han inte jobbar som säljare inom IT-branschen, skjutsar han sina tonåringar fram och tillbaka till hockeyträningar och försöker finna tid till egen träning.

– Jag har tränat mycket hela livet och alltid försökt äta någorlunda bra och varierat, men när man uppnått en viss ålder tänker man att kroppen kanske inte är lika pigg som förut. Det är nog lätt att tro att man tar bra hand om sig, fast man i själva verket inte har någon koll alls, säger Mikael.

Ville ha mycket information

Mikael ville veta mer om hur han mådde på insidan och började leta efter ett enkelt sätt att kontrollera sin hälsa. Han hittade några olika och fastnade till slut för Svensk Provtagning.

– Jag valde den hälsoundersökningen som kontrollerade flest områden, eftersom jag ville ha så mycket information som möjligt när jag ändå skulle kolla mig. 

Enkelt att lämna blodprov

När Mikael beställt sitt test och hittat ett provtagningsställe bara 500 meter hemifrån, åkte han dit på drop-in. Att lämna själva blodprovet gick snabbt och smidigt, trots att Mikael gärna undviker sjukhus så mycket han kan.

– Ja, jag är lite sjukhusrädd faktiskt. Men jag måste säga att det där blodprovet var en mycket bra upplevelse, säger han och skrattar. 

Detta test valde Mikael

Läs mer

Hälsa Premium

19951795 kr
Läs mer

Börjat äta kosttillskott för järnbrist

Redan dagen efter Mikaels provtagning kom första resultaten och dagarna efter fick han löpande uppdateringar kring värdena i kroppen, med tillhörande kommentar från en läkare.

– Det var enkelt att se hur jag låg till. Jag hade höga värden på en del saker, lägre på andra, men överlag så låg jag bra till på det mesta. Det enda som utmärkte sig var brist på järn och efter dialog med läkare började jag äta kosttillskott för detta.

Följa upp hälsan med fler tester

För Mikael, som tränar mycket och försöker leva hälsosamt, var en hälsokontroll online ett bra sätt att få lära sig mer om sin egen kropp. Han försöker fortfarande ta hand om sig genom träning och bra kost och kommer fortsätta hålla koll på sin fysiska utveckling. 

– Jag visste inte att det var så enkelt att göra en hälsoundersökning och jag kommer definitivt att göra fler tester, framför allt för att följa upp mitt första prov och se om mina värden har förbättrats.

– Ju äldre man blir, desto viktigare känns det att ta hand om kroppen och med en sån här kontroll kan jag få lite koll på hur jag mår och förutsättningar att göra förändringar där det behövs, avslutar han. 

Svensk Provtagning, 2020

Våra populäraste hälsokontroller:

Läs mer

Hälsa Bas

795715 kr
Läs mer
Läs mer

Hälsa Stor

14951345 kr
Läs mer
Läs mer

Hälsa Premium

19951795 kr
Läs mer

Frågor? Kontakta oss!

Behöver du hjälp?
Ställ din fråga så svarar vi dig så fort vi kan.